Het familieboek komt er aan!

Meine en Zwaantje met de reisvereniging naar Vollendam

Over de familie Van der Sluis en de boerderij Zate Stilgelegen zijn vele, bijzondere verhalen te vertellen. Naar mijn idee zou het zonde zijn als deze verloren gaan met de laatsten van die generatie! Jaren geleden ben ik al gestart, met het toen nog ongestructureerd verzamelen van allerlei gegevens. Met mijn ouders en ooms en tantes had ik gesprekken over hun jeugd en woonplaats. Op dat moment had ik nog echt niet in gedachten om daar een boek van te maken. Maar er bleken zoveel bijzondere verhalen te zijn dat ik daar zo langzamerhand wel toe gedwongen werd.

Want we hebben best wel een bijzondere familiegeschiedenis. Over het ontstaan van de familienaam valt bijvoorbeeld al veel te vertellen. In de tweede wereldoorlog namen Meine en Zwaantje behoorlijke risico’s en was het een keer echt kantje boord. Dit zijn nog maar een paar van de verhalen die in het familieboek verteld zullen worden.

Tussen nu en de presentatie van het boek, vermoedelijk in oktober 2022, krijgen jullie regelmatig te horen hoe het er voor voor staat met het boek. Je familieleden kunnen zich hier zelf inschrijven op deze nieuwsberichten. Maar als ze zich registreren kunnen ze meteen ook het besloten deel van de site bekijken met veel foto’s en documenten.

De volgende berichten over het boek zullen per mail, rechtstreeks aan de familieleden op de mailinglijst verstuurd worden. Als je ingelogd bent kun je hier alle berichten over het familieboek lezen.

Groeten van Meine van der Sluis

Via het onderstaande formulier kun je nu al een voorbestelling van het boek doen. De prijs is nog niet bekend, omdat het aantal pagina’s nog niet definitief is. Het boek zal tegen kostprijs verkocht worden. Door de kleine oplage moet je voor een hardcover op plusminus drie tientjes rekenen en een paperback voor een tientje minder. We bestellen maar één type boek. Als de meeste stemmen voor paperback gaan, krijgt iedereen een paperback. Bij de meeste stemmen op ‘maakt niet uit’ wordt het een hardcover.

Aan de presentatie van het boek zou meteen een familiedag gekoppeld kunnen worden. Als je dat leuk lijkt vink dit dan meteen aan in onderstaande formulier. Meer informatie volgt in de loop van volgend jaar.

Voorbestelling Familieboek

  Inschrijving op de wachtlijst voor een exemplaar van het familieboek over Meine van der Sluis en zijn voorouders.

  Voornaam (*)


  Achternaam (*)


  E-mailadres (*)


  Telefoonnummer (*)


  Straatnaam (*)


  Huisnummer (*)


  Postcode (*)


  Woonplaats (*)

  Zet mij op de wachtlijst voor boek(en). (*)

  Het wordt altijd een hardcover boek.
  Hoe zou je het boek geleverd krijgen: (*)

  Opmerkingen:  (*) = verplicht veld

  Geef een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.