1e boek over Fekke en zijn voorouders uitgereikt

Vlak voor mijn vakantie heb ik de versie van het familieboek voor de kinderen en kleinkinderen van Fekke en Anna gepresenteerd. Op 14 mei jongstleden maakten we met deze groep en hun partners een rondrit door onze eigen, bijzondere geschiedenis. We konden eerst in Rijs bijpraten met koffie en gebak. 

We starten klokslag 14:00 uur en reden eerst naar de woonplaats van onze oudste voorouder. We stopten bij een tiental plaatsen, waar ik in het kort een bijzonder verhaal uit onze familiegeschiedenis vertelde. Op die manier reden we door een groot deel van het zuidwesten van Friesland. Wijckel, de geboorteplaats van ús mem Anna en de plaats van het graf van Fekke en Anna, zat natuurlijk ook in de route.

Via Balk, de laatste woonplaats van Fekke en Anna, eindigden we in Elahuizen, of Nijega, zoals het in de tijd van mijn heit Fekke en pake Meine heette. We stopten bij alle huizen waar Fekke gewoond had en gingen natuurlijk naar de plaats waar de familieboerderij Zate Stilgelegen destijds stond. In Elahuizen bezochten we de kerk en het nog steeds bestaande graf van pake Meine en beppe Zwaantje. Bij een wandeling door het dorp liet ik o.a. zien hoeveel winkeliers en bedrijfjes zo’n klein dorp vroeger wel niet had. Op een toepasselijk plaats kon ik iets over de Tweede Wereldoorlog en de levensgevaarlijke gebeurtenissen in die periode vertellen.

Na de locatie van de voormalige school eindigden we bij het eetcafé in de oude zuivelfabriek. We sloten de middag af met een borrel en Carolien reikte mij het eerste boek uit, waarna ik de andere 11 boeken aan mijn broers en de pake- en beppesizzers uit kon delen.
Boekuitreiking in Elahuizen

Gelukkig, het eerste boek is van de pers gerold en uitgedeeld. Na de zomerperiode zal ik met frisse moed aan de slag met het tweede boek over Meine van der Sluis en zijn voorouders. Dit is bedoeld voor alle familieleden al dan niet met de naam Van der Sluis. Je kunt dit boek nog steeds bestellen. Informatie over het boek over Meine Tittes van der Sluis en zijn voorouders, vind je hier. De bestelpagina voor dit boek staat ook op de site van Familie Van der Sluis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.