Meine en Zwaantje

Meine van der Sluis & Zwaantje de Jong
Meine van der Sluis & Zwaantje de Jong

Zwaantje werd op 21 april 1900 geboren in Oudega (HON), Meine was 4 jaar eerder op 22 december in Warns geboren. Daar verdiende hij voor zijn huwelijk de kost als voerman. Door de week werd bijvoorbeeld bouwmateriaal e.d. van het treinstation in Stavoren gehaald en zondags was hij in een glazen koets op pad met verschillende dominees. Meine en Zwaantje trouwden op 20 november 1919, waarna Meine boer werd op de boerderij, waar eerst zijn schoonouders woonden. Het adres van de boerderij, midden in de landerijen was Nummer 8 in Nijega (HON). Ze kregen hier 9 kinderen.

Meine van der Sluis
Zwaantje de Jong
Twaalf en een half jaar getrouwd
12 1/2 jaar getrouwd. Van links naar rechts: Meine, Klaas, Fekke, Willem, Titte, Zwaantje, Eke.
Bij het 25-jarig huwelijk
Bij het 25-jarig huwelijk. Van links naar rechts: boven: Tine, Fekke, Eke, Titte, Klaske onder: Klaas, Geertje, Meine, Zwaantje, Willem, Pietje

 

Toen zoon Fekke in 1964 de boerderij overnam wisselden hij en zijn ouders van woonplaats. Sindsdien woonden Meine en Zwaantje in Oudega (HO) Nummer 94, bij het postkantoor.

Zwaantje overleed op de leeftijd van 71 jaar, in 1971 in Sneek, Meine woonde vervolgens nog in Balk, Sneek (Geref. Verpleeghuis) en in Koudum (De Finke). Hier overleed hij in 1984 op de leeftijd van 87 jaar.